Ruimteverhalen een serie radiodocumentaires

Scroll down to content

Samen met Suzy Leemans maak ik een serie radio documentaires, Ruimteverhalen

Is het niet vreemd dat er nog steeds woningen worden gebouwd zonder zonnepanelen, geïntegreerd in de gevel of op het dak? Waarom is het nodig dat gemeenten subsidie verstrekken voor elke tuintegel die wordt ingewisseld voor beplanting in de volle grond? Echte veranderingen in de bouw verlopen traag en bij velen moet blijkbaar de kelder eerst een aantal keren goed volgelopen zijn voordat doordringt dat het helpt om zelf maatregelen te nemen.

De eerste auto zag eruit als een koets zonder paarden. Na talloze omwegen, en geholpen door steeds verdergaande technische mogelijkheden, verplaatsen we ons over tig jaren alleen nog met elektrische fietsen, zelfrijdende deelauto’s, CO2-neutrale privé-helikopters en een hyperloop. Daarvoor is het wel nodig dat we, als organisaties, maar ook als individu, steeds een volgende stap durven te zetten. Inspirerende verhalen over ‘hoe anderen dat doen’ zijn daarbij een belangrijke stimulans.

Wij stellen ons als doel zulke verhalen samen te stellen: inspirerend en met een positieve insteek. Met die verhalen willen we anderen stimuleren om aan te haken bij wat er al gaande is, of eindelijk dat eigen plan te gaan uitvoeren waar hij of zij al zolang tegenaan hikt. We moeten met ons allen op weg naar een duurzamer Nederland.

‘Het toont dat optimisme en verlangen een krachtige motor voor verandering zijn.’ Uit: Panorama Nederland

Ruimteverhalen zijn ook te beluisteren op o.a iTunes en Spotify. Op de website van evenwijdig is meer informatie te vinden over Ruimteverhalen.

Veel luisterplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: